top of page

i

Hvordan bor man på Bergtattfestivalen? Hvor ligger Luster? Er det dusj der? Hvordan kommer jeg meg dit? Hvor parkerer jeg?

Her svarer vi på en del praktiske spørsmål og legger ut mer og mer relevant informasjon ettersom festivalen nærmer seg.

.
Bergtatt Fredag-2.jpg
DET VIKTIGSTE

Her er en liten oppsummering av de viktigste tingene du bør vite før du drar på Bergtattfestivalen:
 

 • Det er 20 års aldersgrense på Bergtattfestivalen. Personer under 18 kan komme inn i følge med verge og må ha U18-bånd.

 • Det er begrenset med parkeringsplasser. Når det er fullt må du finne parkering et annet sted. Samkjør med andre, kjøp et reisepass eller reis kollektivt.

 • Det er liten dusjkapasitet på festivalen i rush hours, bading i fjorden er uansett diggere.

 • Respekter vakter, sperrebånd, gjerder, skilt osv. Disse er der av en grunn - din sikkerhet.

 • Vi fraråder sterkt bading i beruset tilstand og/eller i mørket.

 • Det er ikke lov å ta med medbrakt drikke inn på festivalområdet og motsatt.

 • Etterstreb å holde dusj- og toalettfasiliteter så hyggelige som mulig, de blir vasket to ganger om dagen.

 • Respekter naturen - ikke kast søppel, kopper og tobakk på bakken eller i vannet, vi har laget egne resirkuleringsstasjoner som skal være enkle å finne og bruke.

 • Vær snille med naboene våre, ikke kast søppel eller opphold deg på eiendommene rundt festivalområdet.

 • Ulovlige rusmidler er forbudt på camp og festivalområdet.

 • Ta med legitimasjon med bilde og den digitale billetten din for å bytte til festivalbånd ved ankomst.

 • Ta vare på hverandre. Drikk vann, bruk solkrem, husk å spise og ikke minst - husk å kose deg!

Det viktigste
Camp og overnatting

CAMP OG OVERNATTING

Alle med festivalpass har full tilgang til campingområdet fra onsdag 3. juli kl 16. Festivalen starter på en torsdag, men for å rekke hele programmet den første dagen anbefaler vi å reise til Luster på onsdag.

Under festivalen tar Bergtattfestivalen over det som kanskje er Norges vakreste campingplass, Dalsøren camping. På dette store området finner du badstue, badebrygge, enkel servering, dusjer, toaletter, trær som gir skygge og ikke minst en fantastisk utsikt over fjorden. For å tilfredsstille alle behov deler vi campingplassen i to deler - Hovedcampen og Stillecampen.

KUN DAGSPASS?
Dersom du kun har dagspass og likevel vil ha tilgang til camp, kan du kjøpe tilgang til dette her. 

OBS! Begrenset med plasser.

HOVEDCAMPEN

God kok, aktiviteter, mat- og grillområde, nærmere festivalområdet, mer folk.

Hovedcampen er lagt opp som en klassisk festivalcamp og har alt du ser etter i en skikkelig hyggelig festivalcamp. I Hovedcampen blir det lagt opp til aktiviteter, matområde, grilling og annen moro. Det er kun tillatt med telt (i alle størrelser) og partytelt i Hovedcampen. 

STILLECAMPEN

Chill vibes, mindre støy, utenfor campens sentrum, ved vannet, færre folk.

Stillecampen er, som navnet antyder, et mer rolig område litt unna Hovedcampen og festivalområdet. Dette er stedet for alle som ikke har behov for å være en del av livet og det litt høyere støynivået i Hovedcampen og for de som heller ser for seg en mer klassisk teltopplevelse á la Norgesferie. 

Bergtatt Fredag-3.jpg

CAMPERVANS

FERDIG OPPSATT TELT TIL GJENGEN

.

På campen har vi også et eget campervanområde. Dersom du har med deg campervan/bobil/campingvogn eller andre kjøretøy som også kan soves i, må disse stå parkert på dette området. Alle som overnatter i kjøretøy må registrere det på forhånd samt betale en ekstra avgift, så holder vi av plass. Påmeldingen åpner 1. juni via linken under:

NB! Dette gjelder kjøretøy med dedikerte sengeplasser. Vi vil ikke tillate "vanlige" biler på campervanområdet.
 

Dersom man av en eller annen grunn ikke vil bo på denne fantastiske campen, finnes det flere gjestehus, småhytter, hoteller og utleieboliger i nærheten, men da må man regne med noe reisetid/bilkjøring til og fra festivalområdet. 

REGISTRER KJØRETØY OG BETAL HER FOM. 1. JUNI

7. mai slipper vi et lite antall overnattingspass til ferdigoppsatte telt på campen med plass til opptil 5 stk., 2 meter takhøyde og oppblåsbare madrasser til å sove på.

ÅPNINGSTIDER

Festivalen foregår hovedsakelig fra torsdag 4. juli til og med lørdag 6. juli. Campen åpner onsdag 3. juli og stenger søndag 7. juli. Det vil være mulig å komme når som helst ila. onsdagen, men inngang/akkreditering åpner ikke før onsdag kl. 16. Man kan på en måte se på onsdagen som warm up-dagen, du kan forvente knallgod stemning i campen!

 

Første festivaldag, torsdag, starter ordentlig fra ca kl 16:00, så vi anbefaler å komme onsdag kveld. Det er heller ingen krise å møte opp torsdag for-/ettermiddag, men da anbefaler vi at du sørger for å rekke felles avreise til Bergekonserten 16:30, da det gjerne tar litt tid å komme seg til Luster uansett hvor i landet du måtte befinne deg ved avreise. Festivalprogrammet varer utover lørdag natt, så vi anbefaler å planlegge hjemreise søndag. Campen stenger søndag kl 14.

Festivalområdet åpner
kl. 19:00 torsdag, 14:00 fredag og lørdag og stenger kl. 02:00 alle dager. Ølsalget stenger 01:30 hver dag.

Goss 23 (2) - Ingrid Marie Slettemoen.jpg
Åpningstider

REISE OG ADKOMST

Ja, hvor er egentlig Bergtattfestivalen? Bergtattfestivalen finner sted i bygda Luster som ligger i Luster kommune, midt i landet, mot vest. Om du skal søke det opp på et kart kan du bare søke på Bergtattfestivalen. Man må beregne mellom 5-7 timer kjøretid fra Bergen/Oslo/Trondheim, litt avhengig av kø, pauser, startsted og rutevalg. Kjøreturen er på mange måter en naturopplevelse i seg selv! Hvis man skal ta kollektivtransport eller fly anbefaler vi å komme seg til Sogndal, for så å ta buss til Luster derifra (45 min). De lokale rutebussene går ikke ofte, så sjekk rutetider før avreise!

 

Nå kan du kjøpe egne reisepass fra Oslo og Bergen med tur/retur-busser onsdag til søndag. Det er begrenset med plasser (100), så sørg for å være tidlig ute.

.
Reise og adkomst

DUSJ/TOALETTER/FASILITETER

På campområdet finnes det dusjer hvor man må kjøpe poletter (20 kr) for å dusje. Her er det også toaletter. Det kan være litt begrenset med dusjkapasitet på festivalen i rush hours og det er så og si alltid knallvær under festivalen, så hvorfor ikke ta et bad fjorden i stedet?

Inne på festivalområdet er det god tilgang på klassiske festivaltoaletter, håndvask og pissoarer.

Skjermbilde 2022-12-13 kl. 14.04.15.png
Dusj/toalett/fasiliteter
DSC07234.jpg

MAT OG DRIKKE

Vi jobber for å levere et skikkelig bra mat- og drikkeopplegg på festivalen! Med lokale produsenter og noen tilreisende kan du glede deg til spennende mat- og drikketilbud til både frokost, lunsj, middag og natt. Mer info om mataktører kommer etter hvert, men vi kan love at det er noe for alle og enhver, enten du er veganer, kjøttelsker eller glutenallergiker.

Mat og drikke

PARKERING

Det vil være svært tight med parkeringsplasser tilknyttet festivalen, det vil si, ikke nok til at alle kjører hver sin bil. Det koster 130 kr per døgn for parkering, så vi anbefaler å kjøre flere sammen dersom du ikke tar kollektivt, da det blir billigere for alle! Parkeringsplassene er over gata fra festivalområdet. Sjekk ut på festivalkartet. Dersom det blir fullt på parkeringsplassen er du nødt til å finne et annet sted å parkere.

Det vil fra vår side ikke være lagt til rette for å lade elbil på parkeringsplassen, men det finnes to ladere i bygda. 

Tips: Stopp og lad elbil i Sogndal eller Gaupne før du kommer til Luster.

INGEN Å SITTE PÅ MED?
Vi oppfordrer til samkjøring! Bra for miljøet, lommeboka og for Lusters infrastruktur under festivalen. Vi har også egne reisepass fra Oslo og Bergen med tur/retur-busser onsdag og søndag. Det er begrenset med plasser (100), så sørg for å være tidlig ute dersom du vil være sikret plass. 

Group 5484.jpg
Parkering
IMG_8182.heic

AKKREDITERING

For å komme inn på området må du først innom akkrediteringen, hvor du bytter inn din digitale billett mot et festivalarmbånd. Dette armbåndet er inngangsbilletten din resten av oppholdet. Akkrediteringen befinner seg ved hovedinngangen til campen. Det skal være enkelt å se hovedinngangen og akkrediteringen fra parkeringen. Det er 20 års aldersgrense på festivalen. Barn under 13 år kommer gratis inn i følge med en verge, må ha eget bånd og kan være på festivalområdet til kl. 18.

Åpningstider akkreditering:
Onsdag: 17-23
Torsdag: 10-23

Fredag: 10-21

Lørdag: 10-21
Søndag: 10-14

Dersom du ankommer Luster etter at akkrediteringen har stengt, ta kontakt med en av vaktene ved hovedinngangen, så får du hjelp.

Akkreditering

SIKKERHET

Din sikkerhet er viktig for oss! Det kommer til enhver tid til å være vakthold på området, enten det er vårt frivillige vaktkorps eller våre profesjonelle, trivelige vakter. Disse er her for deres sikkerhet, så dersom du skulle føle deg utrygg, ta kontakt!

Festivalområdet ligger i vannkanten, og det vil være mulig å bade fra steinstranden. Det er forbudt å bade fra moloen på festivalområdet da det er veldig grunt vann der, og stuping og lignende kan få ordentlig kjipe konsekvenser. All bading under festivalen skjer på eget ansvar, og vi fraråder på det sterkeste å bade i beruset tilstand og/eller etter mørkets frembrudd.

Større deler av campen og festivalområdet vil være gjerdet inn. Dersom en uventet krise skulle inntreffe vil det være lett å trekke seg unna og ut av området uansett hvor du befinner deg. Kom deg til nærmeste nødutgang, og gjør deg gjerne kjent med alle utganger via festivalkartet på forhånd.

Rundt omkring vil det være tydelig markerte avsperringer, gjerder, skilt, vakter i gul vest, sperrebånd osv. Vær vennlig å respekter disse, og ikke kryss med mindre du har adgang, enten det er til nabotomter eller områder som av forskjellige grunner kan være farlig å bevege seg på.

Det vil ikke være mulighet for å låse inn verdisaker noe sted, så tenk på hva du tar med deg av ting og hvordan du oppbevarer det.

Leger vil være tilstede og tilgjengelig fra torsdag til lørdag dersom noen skulle skade seg eller trenge assistanse av noe slag. Ta kontakt med nærmeste arrangør eller frivillig dersom uhellet er ute.

Vi tar forbehold om at enkeltkonserter kan bli avlyst/flyttet på dersom vi ser at det ikke er sikkerhetsmessig forsvarlig å gjennomføre, enten på grunn av vær eller andre faktorer. Dette vil i så fall bli godt informert om og en avgjørelse vil bli tatt av ledelsen i samarbeid med politiet.

Ulovlige rusmidler er åpenbart forbudt å ta med inn på området.

Til slutt vil vi be alle om å passe på hverandre, sørg for å drikke rikelig med vann, smør dere godt med solkrem osv.

BTF23_foto_joakim.jong.un
DSC07910.jpg

NABOER OG HENSYN

Luster er et lite sted, og denne helgen blir antall mennesker i bygda over tredoblet. Den hyggelige befolkningen i Luster er utrolig gjestfrie som lar oss arrangere festivalen her, så la oss vise oss som verdens hyggeligste gjester mens vi er på besøk!

 

Vi ber innstendig om å respektere naboer, forretninger, tomter og natur i området mens du er på besøk. 

Sikkerhet
Naboer og hensyn

SØPPEL OG PANT

Festivalområdet og campen ligger rett ved vannkanten, og det siste vi vil er at søppel havner på steder det ikke skal være. Vi har egne folk som hjelper til med dette, men trenger også litt hjelp fra dere til å rydde underveis. Det handler ikke om at du skal bruke hele tiden din på festivalen til å gå rundt å rydde for oss, men heller at du er ekstra nøye med å kaste søppel og sortere det og pant på våre forskjellige avfallsstasjoner underveis. Vi er opptatt av god avfallshåndtering og ikke minst naturen rundt, så vi ber pent om at ting ikke havner på bakken. 

Søppel og pant
,

STRØM OG LADING

Vi har en egen ladesone inne på festivalområdet! Ta med deg USB-ledning og plugg i mens du chiller i sola! Obs! Vi anbefaler å ha med egen powerbank til å lade telefonen når festivalområdet er stengt.

Strøm og lading
.

ANBEFALT
PAKKELISTE

Vi har ikke laget en faktisk liste, men vi anbefaler å ta med seg en god miks av fritidsklær og turklær, klær for varme sommerdager og klær for kjølige sommerkvelder. Regntøy kan være lurt (la oss satse på at vi ikke får bruk for det), solkrem er lurt. Powerbank er bra. Badetøy er viktig. Noe å sove i, som for eksempel et telt, er jo ikke så dumt. En liten tursekk, sitteunderlag og et pledd kan komme godt med. Kjølebag, campingstol, antibac osv. er også ting som du sjeldent angrer på at du pakket!

Anbefalt pakkeliste
.

LOKALE AKTØRER

I området rundt festivalen er det to butikker og et bakeri. Joker og Lustrabui i den ene retningen og Hans Lerum Landhandel i den andre (rett ved Luster Omsorgssenter). Vi oppfordrer sterkt til å handle hos denne gjengen, ikke bare har de et godt utvalg av kvalitetsvarer, de er også verdens hyggeligste folk! Det kan hende det blir litt kø på disse stedene til tider, så tenk litt på når du velger å gå dit. Det er for eksempel ikke sikkert det er verdens beste idé å gå på joker fem min før ølsalget stenger.

Åpningstider Joker under festivalen: 
Onsdag-Fredag: 09-19
Lørdag: 09-18

Søndag: Stengt

Åpningstider Lustrabui under festivalen:

Onsdag-Fredag: 06-23
Lørdag: 06-23

Søndag: Stengt
 

Åpningstider Hans Lerum Landhandel under festivalen:

Torsdag-Fredag: 09-20
Lørdag: 09-18

Søndag: Stengt

Lokale aktører

ÅPNINGSKONSERT
PÅ BERGE

Torsdag kveld under Bergtattfestivalen er det åpningskonsert på Bergescenen på Berge Gård. En opplevelse som forhåpentligvis vil bergta oss alle! Mer info og detaljer rundt denne konserten vil komme på et senere tidpunkt, men her er litt generell info i mellomtiden:

Du kan velge mellom å gå eller løpe (!) opp. Sololøpet kårer festivalens sjukeste person, den som løper raskest opp fra festivalområdet til scenen. I tillegg til diverse Solomerch, vinner første kvinne og første mann også festivalpass til neste års festival!

Om du ikke er av typen til å løpe opp 360 høydemeter, anbefaler vi å gå i samlet tropp opp, da dette alltid er en veldig hyggelig opplevelse. Om du vil gå på egen hånd så kan du selvfølgelig det. Pass på at du er på plass innen konsertstart, da vi da vil stenge området for inngang.

Turen opp tar ca 30-60 min, alt ettersom hvor fort man går og hvor mange pauser man tar underveis. Det er kun oppover, og man kan risikere å bli ganske sliten. Det betyr ikke at du nødvendigvis trenger turklær, men det anbefales definitivt. Husk å tenke på dette hvis du går en annen tur tidligere på dagen, det skal gåes en tur til, så kanskje ikke slit deg maks ut på forhånd.

DSC03913nei.jpg

Hvis du av forskjellige grunner ikke kan gå denne turen til fots, enten grunnet fysiske plager eller andre omstendigheter, ta kontakt i akkrediteringen i god tid, så prøver vi å fikse transport opp for deg. Bilveien vil være stengt for andre kjøretøy.

Det vil være begrenset med fasiliteter under arrangementet på Berge. Det er svært begrenset med toalettfasiliteter. Tissing vil foregå i naturen og på én utedo. Det kan altså være lurt å ha med antibac/våtservietter. Ta gjerne med en pose til eget avfall/pant, og bring det ned igjen til vår avfallsstasjon etter konsertslutt. Sitteunderlag/pledd/noe å sitte på kan også være en god idé å ha med.

Vi tar også forbehold om at dette arrangementet kan bli avlyst hvis vi ser på det som uforsvarlig å gjennomføre, enten i forbindelse med vær eller av andre sikkerhetsmessige årsaker. Da vil konserten flyttes til hovedscenen, sett at forholdene er bedre der.​

Kveldskonsert på berge
bottom of page