
Mat og drikke
Med både lokale og tilreisende aktører kan du glede deg til et spennende mat- og drikketilbud til både frokost, lunsj, middag og natt. Her skal det være noe for alle og enhver, enten du er veganer, kjøttelsker eller glutenallergiker.
Bøtun
Bøtun er et økologisk småbruk som ligger noen gode steinkast unna Luster, drevet av Mathilde, Martin og deres 3 barn. De er fem «gærne» dansker som jobber døgnet rundt med alt fra grønnsaker, sjokolade og blomster til yoga og jord-til-jord-arrangementer. Alt er produsert økologisk, regenerativt og for hånd.
Nå kommer Bøtun tilbake til Bergtatt for å servere ekstremt kortreist mat! Etter stor suksess i fjor fyrer de igjen opp pizzaovnen og serverer nydelige pizzaer med råvarer fra gården. Vi mener Bøtun er verdt reisen i seg selv og gir 3 av 3 stjerner. Så, ta en tur innom Bøtun sin matbod og slå av en prat med bonden som har har plukket maten du spiser, mens du spiser den!


Ellevilt
Ellevilt er lidenskap og matglede, og de vet at det er ingrediensene som skaper kvalitet på sluttresultatet. For å gi deg denne kvaliteten, er de opptatt av hvor råvarene kommer fra. De har fokus på å løfte frem norske produsenter og tradisjonell tilvirkning, derfor kan de fortelle deg historien fra råvare til sluttprodukt om du spør!
Kvalitetsmat kommer i mange varianter, avhengig av årstid og tilgjengelighet, og hos Ellevilt er varene alltid ferske og matsvinnet lavt. De ønsker å spre god kvalitet og matglede, og ved å håndplukke råvarer fra småskalaprodusenter, vet de i større grad hvor dyrene kommer fra og hva de har spist. De er opptatt av å utnytte hele dyret og ønsker et bærekraftig konsept – på den måten tar de også vare på miljøet.
Ellevilt kommer tilbake til Bergtattfestivalen for tredje året på rad, med samme suksessfulle grillkonsept:
-
Elleville pølser
-
Saftig pulled pork i libabrød, med salsa, salat og herlig BBQ-saus
-
Ellevill Burger
-
Grilla laks, sennepspoteter og salat
Dumpling AS
Dumpling AS er en lavterskel dumplingrestaurant på toppen av Løkka, der det serveres både utradisjonelle og tradisjonelle håndverksdumplings i rause mengder, sammen med sideretter, snacks, vin og sake. Gjengen med bakgrunn fra The Golden Chimp tar med seg sine favorittdumplings tilbake til Bergtattfestivalen og gleder seg til å servere gode og hete munnfuller, både til morgen og kveld!


100 vinbar
Våre gode venner fra vinbaren 100 i Oslo kommer atter en gang tilbake til Bergtattfestivalen i sommer! Blir nesten ikke noe Bergtatt uten denne gjengen bak vinspakene.
Nabolagsbaren på Skillebekk er kjent for å kun fokusere på én ting - god stemning. Om det betyr vinsnobberi med vinsmakinger, rave eller brun pub-stemning, det er opp til den som besøker.
I tillegg til å servere viner (i glass-vinglass!) fra sin heftige samling, stiller de også med egne DJ´s på dagtid og kommer også til å ha aktiviteter som vinsmaking og konseptet strikk og drikk. Kanskje kan du også plukke opp en spontan matrett?
Fredag & Fretland
Velkommen til årets nye tilskudd på festivalmatmenyen, Fredag & Fretland!
Fredag & Fretland holder til vanlig til i et ombygd trevarelager i Lærdal, hvor de jobber hardt for å gi deg den beste baksten, laget med norsk korn og så mange lokale råvarer som mulig. Identiteten deres er forankret i de lokale mat- og jordbrukstradisjonene i Lærdal og Sogn, med erfaring og inspirasjon fra noen av de beste bakeriene i Norge og utlandet.
All baksten deres er laget på norsk, steinmalt mel. Brødene er bakt med 100 % surdeig, og hvert brød formes for hånd og langtidsfermenteres for å utvikle best mulig smak og tekstur – i tillegg til de sunne bakteriekulturene surdeigsbrød er kjent for.De er en liten familiebedrift, og all bakst lages fra bunnen av på deres eget kjøkken.
Under festivalen blir det alt fra BMO til kanelsnegler til frokost og lunsj i Underberge, nam!
