top of page

Vår gode venn, turentusiast og lokale samarbeidspartner Evy Stuppelshaug Vigdal anbefaler i år fire fantastiske turer å gå mens du er i Luster. Noen krever bil for å komme til startstreken, mens noen kan nås fra festivalområdet.

Torsdag på dagtid er den absolutt beste tiden å gå tur på under festivalen, da det offisielle opplegget ikke begynner før kl 16:00, men dersom du tenker å gå tur fredag eller lørdag kan det være greit å vite at det offisielle opplegget på festivalområdet begynner kl. 14 disse dagene.

FUGLESTEG

Fuglesteg er en vakker og variert tur som tar deg gjennom spektakulær natur. Start fra Fortun og følg stien. Etter hvert kommer du til Fuglesteg, der det holdes åpent for kaffe og matservering. Jeg anbefaler å ha med vann, da det ikke er mye tilgang på vann på veien.

.
IMG_0480 2.JPG

MOLDEN

Molden er et populært fjell i Luster med en spektakulær utsikt over Lustrafjorden og omkringliggende fjellandskap. Turen starter fra parkeringsplassen Krossen. Du vil gå gjennom skog og over åpne fjellområder. Stien er godt merket, men vær forberedt på noen bratte partier. Når du når toppen, blir du belønnet med en fantastisk panoramautsikt som strekker seg langt utover fjorden og de omkringliggende fjellene. Ta med nok vann og mat, da turen kan ta flere timer. Og kjør til riktig parkeringsplass!

BØRESTEIN

Børestein er et majestetisk fjell som tilbyr en utfordrende, men uforglemmelig tur. Start fra Luster og følg stien oppover forbi Berge gård og Bergescenen (Vi går fellestur hit for konsert torsdag kl 16). Vær forberedt på bratte stigninger og utfordrende terreng. Etter hvert som du klatrer, vil du bli belønnet med fantastisk utsikt over Skjolden og Sognefjorden. Når du når toppen av Børestein, kan du nyte den utrolige utsikten og ta en velfortjent pause før du går tilbake. Husk å være forsiktig og ha riktig fottøy og utstyr.

_

BØLIFOSSEN

Bølifossen er en imponerende foss som er verdt et besøk. Start turen fra Hyrnavollen i Mørkridsdalen og følg stien langs elven. Her går man gjennom vakker skog og passerer andre mindre fosser på vei mot høydepunktet, Bølifossen. Når du kommer fram, vil du bli møtt av en iskald kulp som kan være forfriskende å bade i. Blant oss lokale blir denne kulpen kalt for «Perlao i Dalen». Ta deg tid til å beundre naturens kraft og lytte til lyden av vannet som bruser. Vær forsiktig når du næmer deg fossen, da det kan være glatt og vått.

_

Husk å alltid være forberedt når du går på tur i fjellområder. Sjekk værforholdene, ta med nødvendig utstyr som passende klær, sko, kart og mat, og respekter naturen ved å etterlate områdene du besøker slik du fant dem.

God tur!

bottom of page