top of page

Bergtattfestivalen er en musikk-, natur- og kulturfestival i bygda Luster i Vestland fylke som arrangeres den første helgen i juli hvert år. På Bergtatt er målet å bergta tusen mennesker med helt unike øyeblikk hvert år. Dette innebærer noen av Norges (og Nordens) mest lovende artister på noen av landets mest minneverdige scener, enten det er på en gård med utsikt 350 moh., på en molo ut mot Sognefjorden eller inne i et 100 år gammelt kufjøs. Vi har 3 scener, camp og nærmere 20 konserter + andre kulturelle og kunstneriske innslag. Med lokale mat- og drikkeaktører med fokus på smak og kvalitet samt muligheten til å oppleve naturopplevelser i særklasse er Bergtatt den perfekte start på sommeren for alle som er ute etter uforglemmelige opplevelser. Konsertene man får se spilles i sjangerene: Pop, urban, rock, folkemusikk, edm, elektronisk, house, visesang, singer/songwriter, techno, alternative, indie, hiphop, rap osv. Festivalen er sommerens høydepunkt og er på mange måter den beste måten å bruke en sommerhelg på med sol, nye venner, bekjentskaper og kunst i fantastisk natur. Bergtattfestivalen gir deg sommerminner du aldri kommer til å glemme. Er det kanskje Norges beste festival? Norges beste sommeraktivitet?

Bergtattfestivalen ble startet av en gjeng ildsjeler etter en hyttetur til Luster i 2018. To av de originale arrangørene har røtter på Berge, i Luster. Takket være godt samarbeid med lokalbefolkningen og enorm dugnadsånd ble den første uoffisielle utgaven av festivalen arrangert sommeren 2019. Piloten ble på alle måter en suksess og Bergtattfestivalen er nå et faktum. Vi vil vise frem et lite stykke Norge og prøver å inspirere nordmenn til å feriere mer i eget land, derfor oppfordrer vi alle gjestene våre til å fortsette Norgesferien etter festivalen. Luster er et geografisk perfekt utgangspunkt for å utforske mer av hva Norge har å by på. Vi er opptatt av å ta vare på Lusters omgivelser mens festivalen pågår. Dette er lettere å få til når man er få, derfor er Bergtatt enn så lenge en festival med plass til få gjester. Vi er forsiktige med å ikke gjøre festivalen for stor før vi er sikre på at avtrykket vårt er lik null når vi forlater festivalområdet, derfor har vi en streng rutine på avfallshåndtering og resirkulering underveis, og oppfordrer alle deltakere til å plukke opp alt de måtte se av søppel på bakken, uavhengig av hvem som har lagt det der, før det havner på steder ingen er tjent med at det havner. Lokalbefolkningen i Luster og vårt samarbeid er den viktigste bærebjelken i festivalen. For oss er det av øverste prioritet å sikre at Luster og omverden ikke blir skadet av at vi arrangerer festivalen vår. I tillegg ser vi på festivalen som en fin plattform for å vise frem gode løsninger for hvordan man kan leve miljøvennlig i 2022. Vi har store ambisjoner om å gjøre festivalen til en foregangsfigur for miljøvennlige løsninger. Ting som avfallshåndtering og -sortering, strømoptimalisering, gjenbruk, plantebaserte matalternativer og natur- og dyrevern er eksempler på områder vi kan forbedre og gjøre mer tilgjengelig for publikum. I dag krever dessverre slike tiltak større investeringer og ingenting ville gledet oss mer enn om vi kunne investert i verktøy som lot oss sikre en enda mer bærekraftig festivalopplevelse.

Bergtattfestivalen er musikkglede, unike øyeblikk med de beste artistene, rå line up, talentfulle artister, etablerte og mer kjente artister, internasjonale artister, norske artister. Målet er at artistene du ser på Bergtatt spiller på Norges største festivaler i årene etter. Du skal kunne se tilbake på Bergtattfestivalen og skryte at du så Norges beste artister der lenge før resten av Norge gikk rundt og sang med på sangene deres. Bergtattfestivalen er kunst, musikk, humor, konserter, de beste artistene, den fineste musikken, den vakreste naturen, de hyggeligste menneskene og rett og slett sommerens beste helg.

Luster logo svart.png
_
Luster logo svart.png
btf237.png

2023

29. juni - 1. juli

Experience the wonderful Sognefjord through nature and music        The best way to spend the summer with your friends

bottom of page