top of page

aktivitet

.

Fotturer

_
Luster

Torsdag - Felles fottur til Bergescenen kl 16:45

Vakre fjordarmer, majestetiske fjell og ville fosser er bare litt av det du kan oppleve på fottur i områdene i og rundt Luster. Dette er et paradis for alle som liker tur i variert terreng og som vil oppleve unik natur på veien. 

Det blir felles fottur til Bergescenen på Berge gård torsdag kl 16:45, oppmøte ved akkrediteringen. Dette er en litt krevende tur som begynner svært bratt og som blir mer overkommelig etter det første kvarteret. Mål, konsert, utsikt og en iskald bjelle i baren finner du 300 moh.

Torsdag på dagtid er den absolutt beste tiden å gå tur på under festivalen, da det offisielle opplegget ikke begynner før kl 16:45, men dersom du tenker å gå tur fredag eller lørdag kan det være greit å vite at det offisielle opplegget på festivalområdet begynner kl. 13 disse dagene.

Vår gode venn, turentusiast og lokale samarbeidspartner Evy Stuppelshaug Vigdal anbefaler i år fire fantastiske turer å gå mens du er i Luster. Noen krever bil for å komme til startstreken, mens én kan gåes fra festivalområdet.

EVYS TURTIPS

Fuglesteg
Fuglesteg er en vakker og variert tur som tar deg gjennom spektakulær natur. Start fra Fortun og følg stien. Etter hvert kommer du til Fuglesteg, der det holdes åpent for kaffe og matservering. Her kan det være lurt å med vann, da det ikke er mye tilgang på vann på veien.

Molden 

Molden er et populært fjell i Luster med en spektakulær utsikt over Lustrafjorden og omkringliggende fjellandskap. Turen starter fra parkeringsplassen Krossen. Du vil gå gjennom skog og over åpne fjellområder. Stien er godt merket, men vær forberedt på noen bratte partier. Når du når toppen, blir du belønnet med en fantastisk panoramautsikt som strekker seg langt utover fjorden og de omkringliggende fjellene. Ta med nok vann og mat, da turen kan ta flere timer.

Børestein
Børestein er et majestetisk fjell som tilbyr en utfordrende, men uforglemmelig tur. Start fra Luster og følg stien oppover forbi Berge gård og Bergescenen (Vi går fellestur hit for konsert torsdag kl 16). Vær forberedt på bratte stigninger og utfordrende terreng. Etter hvert som du klatrer, vil du bli belønnet med fantastisk utsikt over Skjolden og Sognefjorden. Når du når toppen av Børestein, kan du nyte den utrolige utsikten og ta en velfortjent pause før du går tilbake. Husk å være forsiktig og ha riktig fottøy og utstyr.

Bølifossen
Bølifossen er en imponerende foss som er verdt et besøk. Start turen fra Hyrnavollen i Mørkridsdalen og følg stien langs elven. Her går man gjennom vakker skog og passerer andre mindre fosser på vei mot høydepunktet, Bølifossen. Når du kommer fram, vil du bli møtt av en iskald kulp som kan være forfriskende å bade i. Blant oss lokale blir denne kulpen kalt «Perlao i Dalen». Ta deg tid til å beundre naturens kraft og lytte til lyden av vannet som bruser. Vær forsiktig når du nærmer deg fossen, da det kan være glatt og vått.


Husk å alltid være forberedt når du går på tur i fjellområder. Sjekk værforholdene, ta med nødvendig utstyr som passende klær, sko, kart og mat, og respekter naturen ved å etterlate områdene du besøker slik du fant dem. God tur!

IMG_0480 2.JPG
_
Luster logo svart.png

2023

29. juni - 1. juli

Experience the wonderful Sognefjord through nature and music        The best way to spend the summer with your friends

bottom of page