top of page

Det er mange måter å tilnærme seg camplivet på Bergtattfestivalen på! Vi tok en prat med Tiril og Kristoffer som bodde på hver sin camp, Hovedcampen og Stillecampen, om hvordan deres campopplevelse var i 2022.

Hallo! Hvem er Tiril?

180 cm med alvorlig lakenskrekk.

 

Du bodde på hovedcampen under Bergtatt 2023, hvordan var det å bo der?

Kort oppsummert, helt rått. Det opplevdes egentlig som én stor venners venner camp, hvor alle var velkomne overalt, til alle døgnets tider.

 

Hva er ditt beste minne fra camptilværelsen på Bergtatt?

Vanskelig å velge bare ett, men tenker det er to minner som stikker av med delt førsteplass:
 

1) Årets råeste, og våteste nachpiel. Etter konsertene på torsdage  var det duket for fest under det store treet midt i campen. Problemet var bare været. Pøsregn og stiv kuling dro med seg alle partyteltene i campen, og der fornuftige mennesker ville valgt å søke ly i hvert sitt telt lot samtlige lakenskrekken overvinne både regn og kaos. Alle var åpenbart bergtatt.

2) Da tre jenter sørget for stor ingeniørkunst i campen. På dagtid lørdag ble det bedagelige camplivet avbrutt av bygevær, hvor alle løp til hvert sitt lille partytelt for ly. Men et par løsningsorienterte campere ønsket at flere kunne søke ly sammen. Og da mange mistet troen på prosjektet «bygge dansegulv under presenning», fortsatte tre sta jenter, shout-out til Synne og Vilde ❤️ Og jeg må innrømme resultatet ble overraskende vellykket – og til glede for store deler av campen!

 

Har du et tips til de som tenker å bo i hovedcampen under Bergtatt 2024?

Ta med badetøy!! Ellers er det bare å smile og prate med alle, for til slutt blir det en stor vennecamp. Du skal ikke se bort i fra at en nabocamper kommer med morgenkaffe om du smiler ekstra bredt, eller bare ser veldig sliten ut.

 

Ellers er det beste tipset, som jeg sikkert prakket på altfor mange mennesker i 2023: Bli én sang lengre når du tenker å ta kvelden i camp! Og så bruker du den sangen til å rydde. Ingenting er så deilig som å våkne opp til en ryddig gressplen og fellesområder i camp! Det er tross alt veldig mye bedre å rydde full enn klein. Og det er basert på seriøs empirisk forskning!

 

Til slutt, hva gleder du deg mest til ved Bergtattfestivalen 2023?

Foruten den knallgode musikken (og maten) og stemningen inne på festivalen må det bli morgenbadene og feriekolinistemningen på bryggen til campen. Det er ingenting som kurerer en sliten festivaldeltager bedre enn en dupp i Lustrafjorden. Og slenger du innom et besøk til Lustrabui for ordentlig god kaffe og bolle er man helt klar for å bli bergtatt, atter engang.

KristofferMyhre

Hallo! Hvem er Kristoffer?

Kristoffer Myhre, 31 år og jobber som festivaldesigner på OverOslo. Elsker intime konserter og random konstellasjoner av mennesker på fest.


Du bodde på stillecampen under Bergtatt 2023, hvordan var det å bo der?

Det var helt nydelig å bo på stillecampen. Vi hadde jo vors med musikk og god stemning, men de lange nachene holdt seg på den andre campen, som var deilig, da kunne jeg kaste inn håndkledet når det passa.

Hva er ditt beste minne fra camptilværelsen på Bergtatt?

Mitt beste minne er vel vorspielene vi hadde i «nabolaget» på campen. Det var en utrolig fin og inkluderende vibe i campen generelt, så det kom stadig til nye folk til. Ble kjent med mange nye flotte mennesker.

Har du et tips til de som tenker å bo i stillecampen under Bergtatt 2024?

Det er vel som alle camper at de beste plassene går først. Så viktig å ikke være sist på plass hvert fall. Jeg sov i hengekøye på festivalen, men det var vel kun et sted det var mulig. Anbefaler folk å satse på telt, for det var bare flaks at jeg fant to trær som var i nærheten av hverandre.

Til slutt, hva gleder du deg mest til ved Bergtattfestivalen 2024?

Det er vanskelig å plukke ut en ting å glede seg til, det er hele festivalopplevelsen på Bergtatt som er greia. Alt fra å morgenbade i fjorden til å danse som en idiot i klubben på kvelden. Så vil vel egentlig bare si at jeg gleder meg skikkelig til Bergtatt 2024!

bottom of page