top of page
_

Breakbot
& Irfane

(FR)

bergtatt klistremerke blå.png

Historien om Breakbot begynner i starten av århundret foran en datamaskin i Frankrike med hendene dansende over et tastatur. Thibaut Berland hadde nettopp uteksaminert seg fra kunstskolen med spesialisering i 3D-animasjon og jobbet for forskjellige produksjonsselskaper. På fritiden lagde unge Thibaut remikser på egenhånd ved hjelp av datidens programvarer. Hans remiks av "Let There Be Light" av Justice havnet rett på en av duoens LP-er. Etter den første utgivelsen, båret av ekkoet fra MySpace, fikk Breakbot seg et lite rykte og begynte å remikse spor for artister som Metronomy, Digitalism og Data. Han sluttet deretter å jobbe med billedkunst for å konsentrere seg om musikken.

I 2009 signerte Breakbot hos det legendariske, franske plateselskapet Ed Banger og publiserte sin første singel året etter, Baby I’m Yours, et sukkersøtt retrospor som gjenspeiler inspirasjonen hans - noe mellom stillehavspop, Doobie Brothers og CHICs satengdisco. For å gi låta mer form fikk han med seg sangeren
Irfane for å legge vers og refreng. Sangeren fra Strasbourg hadde også gjort seg bemerket på midten av 00-tallet ved å synge med sin Curtis Mayfield-aktige stemme i samarbeid med det funky bandet Outlines. Signert på Berlinlabelet Sonar Kollektiv produserte Outlines og Irfane en rekke hitlåter.

 

Breakbot og Irfane møttes mot slutten av år 2000 på en bransjefest. Etter å ha sluppet EP’en Baby I’m Yours og noen andre, små prosjekter ga Breakbot ut sitt debutalbum, By Your Side, i 2012. Et skikkelig sommeralbum med låter som gir deg fengende melodier, groovy basslinjer og gitarer som sparrer i en rytmisk dans. Irfane synger på fem av de tretten albumsporene.

Sammen fremførte Breakbot og Irfane albumet By Your Side i alle verdens storbyer på en turné som varte i over to år. All denne tiden sammen ga til slutt de to vennene ideen om å lage en duo. I dag er ikke Breakbot bare den ene langhårede fyren vi har blitt kjent med, men en duo der Irfane naturlig har funnet sin plass. Breakbot og Irfane er Breakbot.

I 2016 ga denne nye Breakbot-duoen ut sitt første og hittil siste album, Still Waters. Her prøver Breakbot ut noen nye grep: I motsetning til forrige album er dette mer et mattestykke med intrikat utførelse, kvernet ut ved hjelp av gamle analoge maskiner i stedet for digital programvare. Noen av disse sporene var også heldige ulykker fra improvisasjonsøkter, tilfeldige stemmer og akkorder født ut av gode, gammeldagse jam sessions. Tretten bouncy låter med Stevie Wonder- og Motown-publikummet i tankene som dirrer av funk og disco. Selv kaller de det morgendagens retro.

Breakbot har vært på turné siden.

_
btf23.png
Luster logo svart.png

2023

29. juni - 1. juli

Experience the wonderful Sognefjord through nature and music        The best way to spend the summer with your friends

bottom of page